3A Potpora "Moje prvo istraživanje" - trenutno zatvorena
  
Program za mlade znanstvenike i stručnjake

otvoren za prijave do 15. siječnja 2009.godine

O POTPORI  “MOJE PRVO ISTRAŽIVANJE”

Cilj je potpore “Moje prvo istraživanje” dati priliku izvrsnim mladim znanstvenicima i stručnjacima, kako iz domovine tako i iz inozemstva, da samostalno razvijaju svoje inovativne ideje.

Potpora je namijenjena znanstvenicima i stručnjacima koji su stekli doktorat znanosti unutar posljednjih 5 godina ili su upravo pred završetkom doktorata. Potpora će im pomoći da povećaju svoje profesionalno iskustvo i ubrzaju karijeru prema znanosti ili istraživanju i razvoju u gospodarstvu.

Potpora potiče mlade znanstvenike i stručnjake na usavršavanje u istraživačkim, upravljačkim i ostalim vještinama te na stvaranje mreža i kontakata, posebice u suradnji s dijasporom. Uspješni kandidati moraju pokazati izvrsnost i profesionalnu predanost znanosti i tehnologiji, kao i potencijal za buduće preuzimanje vodećih uloga u istraživanju i razvoju u Hrvatskoj.

Potpora se ostvaruje kroz rad u hrvatskoj ustanovi ili poduzeću, odnosno kroz boravke i posjete uglednim istraživačkim centrima u inozemstvu. Podupiru se projekti u trajanju između 12 i 24 mjeseca.

Za detalje, kriterije i uvjete prijave, vidjeti tekst natječaja.

 

  • Natječaj za prijavu projekata - Potpora "Moje prvo istraživanje" (html, pdf)

  • Obrazac za prijavu - engleski  (doc)
  • Obrazac za financijski plan - engleski (xls)
  • Obrazac za životopis - engleski (doc)

  • Upute za podnositelje prijava - engleski (pdf)

  • Smjernice i operativni postupci, 2007. (pdf)


    Powered by Globaladmin