2A Potpora "Stjecanje iskustva" trenutno zatvorena
  
Program povezivanja znanstvenika i stručnjaka

O POTPORI  “STJECANJE ISKUSTVA”

Cilj je potpore „Stjecanje iskustva” dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unaprjeđenje znanosti i tehnologije u domovini.
Posjet mora biti usmjeren ka: a) uspostavi ili unapređenju međunarodnog zajedničkog projekta s ciljem privlačenja investicija ili pripreme prijave za stranu potporu; b) prijenosu neophodnog znanja koje doprinosi jačanju tržišnog potencijala nekog na znanju utemeljenog poduzeća; c) prijenosu znanja i vještina nužnih za stvaranje nekih drugih dodanih vrijednosti za znanost i tehnologiju.
Talentirani znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj te su stekli doktorat znanosti najkasnije 10 godina od datuma otvaranja natječaja mogu se prijaviti za potporu kratkih posjeta u trajanju najviše 6 mjeseci. Unutar tog perioda, može se tražiti potpora za jedno putovanje, u skladu s očekivanim ishodom. Ova potpora se dodjeljuje u vidu stipendije za usavršavanje i znanstveno istraživanje.
Uvjet za uspješnu prijavu jest kandidatov plan profesionalnog razvoja koji je odobrio inozemni domaćin te koji jasno pokazuje novu vrijednost za Hrvatsku proisteklu iz predloženog posjeta.
Za detalje, kriterije i uvjete prijave, vidjeti tekst natječaja i pripadajuće dokumente.

Rok za prijavu: 1. veljače, 2019. godine, do ponoći

Prijava (svi obrasci i pisma) se podnosi na engleskom jeziku ili ravnopravno na hrvatskom i engleskom jeziku
(link za obrasce na engleskom jeziku)


Natječajna dokumentacija:

Natječaj za prijavu projekata - Potpora "Stjecanje iskustva" (pdf)


Obrasci za prijavu:

Upute za podnositelje 2018 - hrvatski  (pdf)
 

_____________________________________________________________________________________
Provjerite još jednom zadovoljava li Vaša prijava formalne uvjete Natječaja:


 
    Powered by Globaladmin