Sudjelovanje na međunarodnim natječajima

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ je, zahvaljujući primjeni sustavne i transparentne metodologije ocjenjivanja, podupirao kvalitetne znanstveno-istraživačke grupe, koje su kroz potporu Fonda dodatno osnažene potrebnim kompetencijama i znanjima za sudjelovanje u natječajima vrlo kompetitivnog okruženja europske i svjetske znanstvene zajednice. Novostečene vještine, znanja i sposobnosti kao i umreženost s vrhunskim svjetskim znanstveno-istraživačkim institucijama omogućili su grupama znanstvenika znatno kompetitivniji pristup te time i bolji kapacitet za privlačenje europskih i drugih međunarodnih izvora financiranja, a posebno unutar Sedmog okvirnog programa Europske unije (FP7) za istraživanje i tehnološki razvoj.
Projekti financirani u sklopu Fonda ostvarili su veliku uspješnost među prijavama na natječaje FP7 programa za istraživanje i tehnološki razvoj – njihova je uspješnost na razini od 28 posto. Fond je u prihvaćene projekte uložio 34,6,milijuna kuna, a iz FP7 programa privučeno je još  oko 67,5 milijuna kuna koji idu hrvatskim partnerima. Osim financijskog, uspjeh projekata Fonda u sklopu Sedmog okvirnog programa priskrbio je hrvatskim istraživačkim grupama međunarodno priznanje, vidljivost i konkurentnost u međunarodnim okvirima.  

Uspješnost projekata Fonda u privlačenju sredstava iz FP7 programa za istraživanje i tehnološki razvoj


* Podaci za dosad završene projekte

Odnos prihvaćenih prijava završenih projekata Fonda, financiranih u sklopu programa Znanstvena suradnja i programa Mladi znanstvenici i stručnjaci - 48 projekta, u odnosu na ukupan broj prihvaćenih prijava iz Republike Hrvatska na FP7.


 

 
    Powered by Globaladmin