Najava: U MZO-u svečana dodjela 2,93 milijuna kuna vrijednih ugovora o potpori projekata UKF-a
 
U Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja u utorak, 14. studenog, s početkom u 10.00 sati, održat će se svečana dodjela 2,93 milijuna kuna vrijednih ugovora o potpori za 10 znanstveno-tehnologijskih projekata financirani u sklopu Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ (Unity through Knowledge Fund – UKF). Ugovore će uručiti državni tajnik doc. dr. sc. Matko Glunčić.

Od 23. prosinca 2016. godine do 8. ožujka 2017. godine, bio je otvoren natječaj za Program „Znanstvena suradnja“ Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ za Potporu „Moja prva suradnja“. Na natječaj je pristiglo 43 projektna prijedloga od kojih je, uz pomoć ocjena preko 117 vrhunskih međunarodnih recenzenata i ocjena Povjerenstva za upravljanje, njih 10 izabrano za financiranje. Projekti će trajati 15 mjeseci a ukupno ugovorena sredstva koja Fond ulaže iznose 2,93 milijuna kuna dok je iz drugih izvora osigurano još 766 tisuća kuna. Financijska sredstva za projekte Fonda osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja (STP II).

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ jedinstven je projekt financiranja znanstveno-tehnologijskih projekta te se vrlo često ističe kao primjer dobre prakse, a ugovoreni projekti će omogućiti mladim znanstvenicima provođenje istraživačkih projekata u suradnji s vrhunskim institucijama iz inozemstva na kojima rade iskusni znanstvenici hrvatskog porijekla što će značajno doprinijeti razvoju njihovih karijera kroz umrežavanje, stjecanje novih znanja i vještina te postizanje znanstvenih rezultata, a čime će im se u budućnosti omogućiti preuzimanje vodećih uloga u hrvatskoj znanosti.
    Powered by Globaladmin