2B Potpora "Posjet domovini" trenutno zatvorena
  
Program povezivanja znanstvenika i stručnjaka

O POTPORI  “POSJET DOMOVINI”

Cilj je potpore “Posjet domovini” dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima porijeklom iz Hrvatske koji žive i rade u inozemstvu da posjete hrvatske institucije ili na znanju utemeljena poduzeća, kako bi razvijali suradnju i doprinijeli prijenosu znanja u Hrvatsku za unaprjeđenje znanosti i tehnologije.

Posjet mora biti usmjeren ka: a) uspostavi ili unapređenju međunarodnog zajedničkog projekta s ciljem privlačenja investicija ili pripreme prijave za stranu potporu; b) prijenosu neophodnog znanja koje doprinosi jačanju tržišnog potencijala nekog na znanju utemeljenog poduzeća; c) prijenosu znanja i vještina nužnih za stvaranje nekih drugih dodanih vrijednosti za društvo poput zaštite okoliša ili kulturne baštine.

Vrsni i istaknuti znanstvenici i stručnjaci porijeklom iz Hrvatske koji žive i rade u inozemstvu (najmanje zadnje dvije godine) mogu se prijaviti za potporu kratkih posjeta do najviše 6 mjeseci. Unutar tog perioda, može se tražiti potpora za jedno ili više putovanja, u skladu s očekivanim ishodom. Ova potpora može uključivati kako putne troškove, tako i osobne naknade za vrijeme boravka.

Uvjet za uspješnu prijavu jest kandidatovo specifično znanje i vještina te jasna potreba za odgovarajućom stručnošću kod hrvatskih poduzeća, istraživačkih organizacija i javnih institucija. Hrvatska institucija/tvrtka koja ugošćuje kandidata mora pokazati izgled za novostvorenu vrijednost proizašlu iz posjeta.

Dobitnici ove potpore obvezuju se da će održati bar jedno predavanje namijenjeno općoj javnosti za vrijeme boravka u Hrvatskoj.

Za detalje, kriterije i uvjete prijave, vidjeti tekst natječaja.

 

  • Natječaj za prijavu projekata - Potpora "Posjet domovini"(doc)

  • Obrazac za prijavu 2010 - engleski  (doc)

  • Obrazac za životopis 2010 - engleski (doc)

  • Upute za podnositelje prijava - engleski ( pdf)

    Primjer ugovora


    Powered by Globaladmin