Objavljen natječaj za program „Povezivanje znanstvenika“ za potporu „Stjecanje iskustva“

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ objavljuje natječaj u sklopu programa „Povezivanje znanstvenika“, koji će biti otvoren do petka, 01. veljače 2019. godine.


Program nudi potpore mladim ili iskusnijim znanstvenicima i stručnjacima, bilo iz domovine ili dijaspore, za posjete vrsnim institucijama u inozemstvu ili za posjete Republici Hrvatskoj s ciljem unaprjeđenja znanosti i tehnologije u Hrvatskoj.
Program podupire pokretljivost znanstvenika i stručnjaka kako bi se stvorile nove vrijednosti za hrvatsku znanost, tehnologiju i gospodarstvo. Nove vrijednosti mogu biti u obliku nekog važnog stručnog doprinosa: a) povećavanju međunarodne konkurentnosti istraživanja i razvoja u Hrvatskoj kroz privlačenje stranih investicija, b) inovativnim djelatnostima koji potiču razvoj i rast hrvatskog gospodarstva, c) sudjelovanje u drugim potrebnim djelatnostima za poboljšavanje hrvatske znanstveno-tehnološka infrastrukture.
Cilj je potpore „Stjecanje iskustva” dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unaprjeđenje znanosti i tehnologije u domovini.
Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program „Povezivanje znanstvenika“, za potporu „Stjecanje iskustva“, iznose 800 tisuća KN. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2019. godini ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga.
Trajanje predloženih projekata može biti najmanje 31 dan , a najviše 6 mjeseci.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na stranicama Fonda, a svi upiti mogu se uputiti u Tajništvo Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ na elektroničku poštu: ured@ukf.hr, telefon +385 1 23 52 685 ili adresu: Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“, Ilica 24, 10 000 Zagreb.

    Powered by Globaladmin