Radionica Zagreb Dynamical Systems Workshop 2018

U sklopu UKF projekta u okviru potpore Moja prva suradnja 'Classifications of Dulac maps and epsilon-neighborhoods' (Klasifikacije Dulacovih preslikavanja i epsilon-okoline) voditeljice doc. dr. sc. Maje Resman s PMF-a i su-voditelja profesora Pavla Mardešića, Université de Bourgogne, Dijon, održana je od 22.-26. listopada 2018. radionica Zagreb Dynamical Systems Workshop 2018. Radionica je održana na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu a sastojala se od 13 mini-tečajeva vrhunskih stručnjaka sa stranih institucija iz šireg područja dinamičkih sustava (Abate, Bruin, Crovisier, Gavrilov, Huzak, Mardešić, Novikov, Panazzolo, Rousseau, Teyssier, Yakovenko, Yampolsky, Yomdin) te 6 znanstvenih izlaganja članova grupe za dinamičke sustave u Hrvatskoj (Dragičević, Radunović, Resman, Slijepčević, Štimac, Županović). Ideja radionice bila je osnaživanje grupe i suradnje, razmjena znanja te približavanje područja dinamičkih sustava studentima.
U radionici je sudjelovalo više od 25 sudionika iz Hrvatske i iz inozemstva. Uvodnu riječ održali su dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija, pročelnik Matematičkog odsjeka prof. dr. sc. Igor Pažanin, te voditeljica Fonda  gospođa Alessia Pozzi.

Više o radionici možete vidjeti na web stranici https://web.math.pmf.unizg.hr/Dynsys_workshop_2018/  a na stranici se mogu naći i materijali s predavanja.
 
    Powered by Globaladmin