1A Potpora "Na putu kući" - trenutno zatvorena

Program znanstvene suradnje potiče znanstvena istraživanja kroz financiranje suradničkih projekata srednje veličine. Podupiru se istraživački projekti u Hrvatskoj koji doprinose ciljevima Fonda i koji uključuju suradnju s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom.

Cilj programa: privlačenje perspektivnih znanstvenih istraživanja u hrvatske institucije i tvrtke, zajedno s njihovim međunarodnim ili privatnim financiranjem, pripadajućim znanjem, tehnologijom i potencijalnim rezultatima.

Novčana sredstva predviđena u sklopu ovog programa u 2009. godini:  6 500 000 HRK.
 
Cilj potpore "Na putu kući": privući hrvatske znanstvenike koji žive u inozemstvu na povratak, kako bi time ojačala konkurentnost Hrvatske.

Prijaviti se mogu: a) Izvrsni i iskusni znanstvenici hrvatskog porijekla koji su izgradili karijeru u inozemstvu i trenutačno tamo žive i rade, ali im je ponuđeno radno mjesto u instituciji/tvrtci u Hrvatskoj, te b) Izvrsni i iskusni znanstvenici  hrvatskog porijekla koji su zaposleni u hrvatskoj instituciji/poduzeću tijekom posljednje dvije godine, a nakon što su izgradili karijeru u inozemstvu.

Najveći iznos potpore:  1 470 000  HRK.
 
Rok za prijavu: Utorak, 15. prosinac 2009. do ponoći


Dokumentacija:

 

  • Natječaj za potporu "Na putu kući (html, pdf)

  • Obrazac za prijavu - engleski (doc)

  • Obrazac za financijski plan - engleski (xls)

  • Obrazac za životopis - engleski (doc)

  • Upute za podnositelje 2009 - engleski (pdf)

  • Smjernice i operativni posupci (pdf)

    Primjer ugovora

    Primjer financijskog plana
     


    Powered by Globaladmin