Izniman interes za program za mlade znanstvenike i stručnjake
Prvi krug natječaja Programa za mlade znanstvenike i stručnjake (Potpora 3A – Moje prvo istraživanje i potpora 3B – Reintegracija) zatvoren je 15. rujna 2007.

Ukupno je unutar propisanog roka pristiglo čak 88 prijava na adresu Fonda “Jedinstvo uz pomoć znanja“. Za potporu „Moje prvo istraživanje“ prijavilo se 74 mlada znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i inozemstva, a za potporu „Reintegracija“ prijavilo se 14 mladih znanstvenika-povratnika.

Predloženi projekti obuhvaćaju sva znanstvena polja, a najviše je prijava iz prirodnih i biomedicinskih znanosti.

Sve prijave zajedno traže od Fonda ukupno oko 5.100.000 EUR kroz 2 godine (više nego cjelokupni trogodišnji proračun Fonda). S obzirom da je u 2007. za Program za mlade znanstvenike i stručnjake predviđeno 370.000 EUR, Fond će u ovom krugu natječaja odobriti financiranje najviše 30% prijavljenih aktivnosti.

Tijekom predstojeće evaluacije, Tajništvo i Povjerenstva Fonda  imaju zadaću odrediti najbolje projekte u skladu s ciljevima Fonda:  podrška međunarodno konkuretnim projektima, podrška projektima koji stvaraju novu vrijednost u Hrvatskoj te podrška projektima koji razvijaju hrvatsku znanstveno-tehnološku infrastrukturu. Detalji evaluacijskog postupka opisani su na internetskim stranicama Fonda (www.ukf.hr).

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ zahvaljuje svim kandidatima kako iz domovine tako i iz dijaspore na ukazanom povjerenju i slanju prijava na prvi krug natječaja.

S veseljem očekujemo početak provedbe najboljih projekata kao i nove krugove natječaja Fonda.

    Powered by Globaladmin