U sklopu natječaja za potporu “Stjecanje iskustva” u okviru programa “Povezivanje znanstvenika” ugovoren je 21 UKF projekt
 
Na natječaj Programa „Povezivanje znanstvenika“ Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ za Potporu „Stjecanje iskustva“, objavljenog u sklopu Drugog projekta tehnologijskog razvoja te otvorenog od 20. studenoga 2018. godine do 01. veljače 2019. godine, do ponoći, ukupno je pristiglo 38 projektnih prijedloga (20 projekata iz područja prirodnih znanosti, 9 iz područja tehničkih znanosti, 3 iz područja biomedicine, 3 iz područja biotehničkih znanosti, 2 iz područja humanističkih znanosti i 1 projekt iz interdisciplinarnih područja znanosti)
Dana 13. ožujka 2019. godine održana je sjednica Povjerenstva za upravljanje tijekom koje je Tajništvo Fonda članovima Povjerenstva predstavilo analizu formalnog zadovoljavanja, odnosno nezadovoljavanja uvjeta propisanih Natječajem.
Ne ulazeći u sadržaj i kvalitetu pojedinog prijedloga projekta Povjerenstvo za upravljanje se složilo s provedenom analizom i zaključilo da se projekti koji ne zadovoljavaju neke od kriterija iz uvjeta Natječaja ne proslijede u postupak evaluacije.
U evaluacijski postupak je ušlo 37 projektnih prijedloga koji su zadovoljili formalne uvjete natječaja za potporu "Stjecanje iskustva" te su odluke Povjerenstva za upravljanje poslane svim predlagateljima projekata 27. ožujka 2019. godine.
Tajništvo Fonda provelo je pregovore s predlagateljima čiji su projektni prijedlozi uvjetno preporučeni za financiranje odnsno čija je konačna ocjena bila najmanje 4,0.
Po završetku pregovora potpisani su Ugovori o financiranju za 21 projekt u iznosu od 801.219 kuna.
Sredstvima će se financirati posjete međunarodnim institucijama u vremenskom periodu od 1 do 6 mjeseci te svi projekti moraju završiti do 1. prosinca 2019. godine.
Više detalja o financiranim projektima nalazi se na web stranici Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“.
    Powered by Globaladmin