Najava: U MZOS-u svečana dodjela 22,2 milijuna kuna vrijednih ugovora o potpori projekata UKF-a
 
U Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u srijedu, 11. prosinca, s početkom u 10.15 sati, održat će se svečana dodjela 22,2 milijuna kuna vrijednih ugovora o potpori za 17 znanstveno-tehnologijskih projekata financirani u sklopu Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ (Unity through Knowledge Fund – UKF) Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ugovore će uručiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Željko Jovanović.

Od 30. listopada 2012. godine do 1. veljače 2013. godine, bio je otvoren natječaj za Program „Znanstvena suradnja“ Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ za Potporu „Preko granice“. Na natječaj je pristiglo 93 projektna prijedloga od kojih je, uz pomoć ocjena blizu 220 vrhunskih međunarodnih recenzenata i ocjena Povjerenstva za upravljanje, njih 17 izabrano za financiranje. Projekti će trajati dvije godine a ukupno ugovorena sredstva koja Fond ulaže iznose 22,2 milijuna kuna dok je iz drugih izvora osigurano još 5,7 milijuna kuna. Financijska sredstva za projekte Fonda osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja (STP II).

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ jedinstven je projekt financiranja znanstveno-tehnologijskih projekta te se vrlo često ističe kao primjer dobre prakse, a ugovoreni projekti će pokrenuti vrhunska znanstvena i tehnološka istraživanja u hrvatskim institucijama i privući investicije iz međunarodnih fondova i gospodarstva te kroz dijasporu pridonijeti prijenosu znanja i ostvarivanju znanstvenih rezultata u Republici Hrvatskoj.
    Powered by Globaladmin